Aquarellen van Diederik van Leeuwen in Rotterdam
793
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-793,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Aquarellen en schilderijen van Diederik van Leeuwen in Rotterdam

Aquarel is een schildertechniek waar ik als kunstenaar graag mee werk. Landschappen zijn mijn favoriet om te schilderen. Ik schilderde deze al tijdens mijn tijd aan de Rijksacademie.

7

Bijzondere eigenschappen van aquarel

 

Het mooie aan het schilderen van landschappen met aquarel is dat je de sfeer van het landschap perfect kunt weergeven. De bijzondere eigenschap van waterverf is de combinatie van verf en water, hierdoor kan ik vrije kleurvlekken maken. Hierdoor blijft er een ‘tussenruimte’ bestaan, wat een open interpretatie toelaat. De toeschouwer kan met zijn fantasie in het landschap opgaan.

Reizen

 

Het zijn niet altijd ‘standaard’ aquarellen geweest die ik heb gemaakt. Zo verwerkte ik tijdens mijn reizen naar Griekenland, Italië en Spanje het landschap letterlijk in mijn werk. Ik mengde hiervoor een beetje aarde en zand door de verf. Dit gaf een unieke uitstraling aan het werk.

 

Naast aquarel maak ik ook gebruik van olieverf en acryl. Niet alleen schilderen is mijn passie, ik maak onder andere ook bronzen beelden, tekeningen en affiches. Tevens werk ik voor Stichting Kunstwens, een stichting die (ongeneeslijk) zieke kinderen de mogelijkheid biedt om bezig te zijn met kunst. 

Aquarel06

Meer weten over mijn werk?

 

Neem zeker een kijkje op mijn website om een betere indruk te krijgen van mijn werk. Ik schilder ook in opdracht. Zo kunt u mij inschakelen voor bijvoorbeeld een muurschildering of een schilderij. Heeft u een idee en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Twijfel dan niet om contact op te nemen, samen kijken we of er een kunstwerk uit kan ontstaan.