Bronzen beelden in Rotterdam | Diederik van Leeuwen
823
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-823,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Bronzen beelden Rotterdam

Het maken van bronzen beelden, is één van de kunstvormen waar ik mij graag mee bezig houdt. Deze passie is ontstaan tijdens mijn beeldhouwopleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam. In die tijd was dit nog een klassieke opleiding waarbij veel gewerkt werd met modellen.

brons01
beeld-engel

Mens en dier staan centraal

 

Ik heb vele jaren intensief gebeeldhouwd, waarbij beelden van mens en dier centraal staan. Het doel van het maken van deze bronzen beelden is voor mij altijd geweest het levende en bewegende aspect te verbeelden. Aangezien brons een statisch materiaal is, en daardoor juist ver van het levende en bewegende afstaat, is dit een grote uitdaging. Mijn werk in brons is daardoor één grote studieweg.

 

De afbeelding die u hiernaast ziet is een levensgroot bronzen beeld van Manfred Langer (oprichter discotheek it Amsterdam) op zijn graf op begraafplaats Zorgvlied.

Tekenen, schilderen en werken in opdracht

 

Mijn beeldhouwwerk kreeg een minder centrale rol na 1999, toen ik door een auto-ongeluk het zware fysieke werk dat bij het beeldhouwen hoort minder goed aankon. Hierna is de focus meer komen te liggen op tekenen, schilderen en het werken in opdracht. Ook houd ik mij bezig met Stichting Kunstwens, dit is een stichting die (ongeneeslijk) zieke kinderen de mogelijkheid biedt om even met niets anders dan kunst bezig te zijn.

Kunstwerken op maat

 

U kunt bij mij terecht voor kunstwerken op maat. Zo kunt u bij mij terecht voor onder andere een schilderij, een muurschildering, tekening of affiche. Heeft u een idee of wens voor een bepaald kunstwerk? Schroom dan niet om contact op te nemen. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.