Kunst in het ziekenhuis | Diederik van Leeuwen
868
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-868,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Stichting kunstwens; kunst in het ziekenhuis

Door alle ervaringen heb ik in mijn kunstzinnige werk een turbulente ontwikkeling doorgemaakt. De eerste twintig jaar van mijn kunstenaarschap heb ik drie opleidingen gevolgd en me creatief volledig geuit. Na een auto-ongeluk in 1999 heb ik een ommekeer gemaakt en wilde mijn kunst dienstbaar laten zijn op een plek waar het voor andere mensen heel erg nodig is.

image15

Stichting kunstwens

 

Ik heb toen, in 2003, samen met een paar andere mensen Stichting Kunstwens opgericht. Hieraan nemen vele kunstenaars deel, die een ernstig ziek kind begeleiden bij het maken van een kunstwerk. Daarbij komt het ook regelmatig voor dat een kind terminaal is. Dan is het zo bijzonder om naast zo’n kind te kunnen staan in de wetenschap dat het leven doorgaat. Je kan dat vertrouwen dan uitstralen. Overigens hebben jonge kinderen dat vertrouwen ook nog, ze maken zich meer zorgen om hun ouders dan dat ze zelf bang zijn om te sterven.

Een lichtpuntje in het leven van zieke kinderen

 

Ons doel is om door middel van kunst een lichtpuntje te brengen in het leven van ernstig zieke kinderen. Het maken van, of het kijken naar kunst in een ziekenhuis kan veel voor zieke kinderen betekenen. Het leidt de gedachten af van hun ziekte, het biedt troost en kan een heilzame invloed hebben.

Meer weten?

Wilt u meer weten over stichting Kunstwens en wat kunst in het ziekenhuis voor zieke kinderen kan betekenen? Of bent u benieuwd welke kunst in Rotterdam ik nog meer maak? Neem dan eens een kijkje op mijn website en op www.kunstwens.nl.