Gulde snede | Diederik van Leeuwen
839
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-839,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Gulden snede

Welkom op mijn website! Mijn naam is Diederik van Leeuwen. Ik heb een grote interesse ontwikkelt voor Platonische lichamen en de gulde snede. In mijn dagelijks werk als kunstenaar is dit dan ook één van de kunstvormen waar ik mij graag mee bezig houdt.

Gulden snede

Pentagon-dodecaëder

Mijn interesse voor de Platonische lichamen was al aanwezig tijdens mijn schooltijd. Regelmatig was er weer een periode dat ik mij hiermee bezighield. Vooral de Pentagon-dodecaëder met daarin de veelvuldig optredende gulden snede had mijn belangstelling. In tekening hiernaast is de kleine Pentagon-dodecaëder een gulden snede maat kleiner dan de daaropvolgende grotere Pentagon-dodecaëder.

Ontwerp spiegelzaal

 

Behalve tekeningen heb ik ook ruimtelijke vormen gemaakt. Zo ontwierp ik een spiegelzaal in de vorm van een Pentagon-dodecaëder, waarvan alleen het schaalmodel gerealiseerd is.

Benieuwd naar mijn werk als kunstenaar?

Als kunstenaar in Rotterdam werk ik met verschillende materialen. Ik maak onder andere beelden, schilderijen, maar ook tekeningen en foto’s. Benieuwd naar mijn werk? Neem dan een kijkje op mijn website. Hier ziet u de projecten die ik al eerder heb mogen uitvoeren, zo heb ik gewerkt voor het Ronald McDonald Kinderfonds, it, Vroom en Dreesmann, Gemeente waterleidingen, Mary Quant, de Doelen, 3com, Hewlett Packet, Riwa, HSV Ede, Electro Drive, Energie Noord West, GG en GD, Politie Amsterdam en Elf Atochem Parijs.